torstai 11. lokakuuta 2012

Korvakarvat lähti ja kultaa tuli

Tassun parantelu alkaa olla aika hyvällä mallilla. Haava on siistin näköinen ja Cara alkaa "entisöitymään" eli tulee taas sohvalle viereen ja haluaa painia Viksun kanssa. Juoksemaan tekisi mieli ja ollaankin se päästetty jo vähän juoksentelemaan vapaasti. Lappiin pitäisi lähteä ja kunto ei kestä jos vallan sipsuttelee remmissä. Kaikenlaiset sidetarpeet on nyt testattu, lopputulos on että mikään ei noissa tikkujaloissa pysy. Sideharso ja runsaasti teippiä  -yhdistelmä on varmaan pysynyt kauimmin, mutta hetken päästä sideharsonpää liehuu iloisesti perässä. Itseliimautuva sideharso pysyy jonkinaikaa, mutta se on karheaa ja allaoleva pehmikesideharso katoaa aina mystisesti jonnekkin matkan varrella. Napakasta sukanvarresta on yritetty tehdä suojusta, se hävisi eka reissulla, kuten myös fleece-kankaasta tehty tarranauhoilla kiinnitettävä yritelmä. Hohhoijaa...
Mutta silloin kun tassu oli vielä kipeä, ei Cara halunnut päästää ketään lähelle ja makaili omissa oloissaan mieluiten. Nyt se tulee taas lempiasentoonsa syliin, siin näin:


Mamma kyllästyi näihin epäsiisteihin korvakarvoihin ja nyt ne lähti, molemmilta. Tässä Cara ennen parturia. Eihän noilla voi lähteä poikaporukan mukaan Lappiin!



Ja tässä parturoinnin jälkeen. Siistiä tuli. Carasta tulee ihan pentumaisen söpö kun korvat on siistit. Ne on helppo siistiä kun on selkeät isot läpyskät...


 ...kun taas Viksun pienet korvat ovat ihmeellisen villapallon sisällä! Ja se villapallo tahtoo vielä huopaantua juuresta, hankalaa!



 Mutta siitäkin selvittiin ja korvat löytyivät taas.


Emma taas hämmästytti koko kotikatsomon! Hän oli kolmen kaverinsa kanssa viikonloppuna Ylöjärvellä partiotaitojen SM-kisoissa. Se oli tyttöjen ihan oma päähänpisto enkä ottanut aluksi ihan todesta koko hanketta. Kannatti mennä, kotiintuomisiksi tuli SM kultamitali!! Aika hyvin kun olivat ekakertalaisia näin isoissa kisoissa, pienemmissä toki on käyty, paljonkin. Ja he olivat vielä sarjansa nuorimmat.

He kilpailivat 14-18 vuotiaitten sarjassa eli sinisessä sarjassa. Joukkueet ovat nelihenkisiä ja heidän sarjassaan joukkueita oli 17 . Kilpailu alkoi lauantai aamuna klo 9 ja maaliin he tulivat sunnuntaina klo 12 päivällä. Kisaan kuului 20 kilometrin suunnistus, myös yöllä, ja matkan varrella oli 23 tehtävärastia. Varusteina kompassin lisäksi kirves, pari sahaa, pora, ruuvimeisseli, peltisakset, trangia ja polttoaineet siihen ja kaikenlaista muuta mitä tehtävärasteilla tarvittiin. Ja kaikki kannettiin mukana, tietysti myöskin eväät ja yöpymisvälineet (nukkumisaikaa metsässä oli 3 tuntia). Huhhuh. Ja vettä satoi...eli aika rankkaa oli! Mutta lopputulos oli kyllä ihan uskomaton ja hauskaa oli kuulemma!

 

Mitalin lisäksi he saivat kiertopalkinnon ja tavarapalkintoja. On se vaan hienoa kun on suomenmestari talossa! Onnea tytöt!
Jos partiokisat kiinnostaa niin täältä  löytyy "Syysloma"-nimellä kulkevan SM-kisan kisasivut.

4 kommenttia:

  1. Hurja muodonmuutos koirilla.:) Tykkäsin silti noista korvakarvoista molemmilla vaikka onhan noikin söpöt.:)

    Onnea suomenmestarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne niin siistejä nyt, vähän aikaa. Kiva katella taas kun on takkutukat pois.
      Kiitos onnitteluista, kerron Emmalle. Tytöt pääsivät paikalliseen lehteenkin, etusivulle!

      Poista
  2. Onnittelut SM-kullasta!

    Vilkkaan koiran tassun sitominen on kyllä yhtä tuskaa, kun mikään ei pysy paikoillaan. Tiedän kokemuksesta...

    VastaaPoista
  3. Kiitos onnitteluista! Emma kyllä luki onnittelut itse ja käski vastaamaan sulle kun en ollut huomannut vielä.

    Onneksi tassu ei taida enää paljonkaan siteitä kaivata. Hyvin on parantunut.

    VastaaPoista