torstai 6. joulukuuta 2012

Caran tilannekatsaus



 "En kyllä ulos uskaltaudu näin kylmällä, tässä patterin päällä on oikein hyvä!" T: Rambo


Emma on nykyään iltaisin ihan suosionsa huipulla, Viksu ja Rambo yrittävät vallata minun lempipaikkaani! Rambokin oli tuolla meidän joukossa mutta se luopui jo leikistä ja meni harmistuneen näköisenä ikkunalaudalle.


Meidän tipusilla on ollut jännät paikat eräänä yönä. Tarhan reunalaudan päällä on tepastellut joku iso, tassuilla varustettu eläin. Jäljet on Viksun tassujen kokoisia eli se ei voi olla mikään muu kuin ilves.


Se on kävellyt reunaa pitkin lähes ympäri, tossa lumessa näkyy jäljet koko matkan. Etupuolellakin se on muutaman kerran hypännyt reunalle katsomaan josko tarhaan pääsisi jostakin. Reunahan on lähes puolitoistametriä  korkea, ei sinne pääse mikään muu niin iso eläin.


Olispa ollut kiva nähdä tämä kaveri! Fasaanipaistia teki varmaan kovin mieli!


Hirvestyskaudessa on hyvätkin puolensa! Minä olen ihan hulluna näihin luihin. Haluan aina viedä ne koppiin ja jyrsiä siellä kaikessa rauhassa. Isojen luiden kanssa tarvitsen välillä vähän apua kun en saa niitä millään sopimaan kopin ovesta sisään. Tämä kopintäyte on Ruti-Rexiä, ihan loistavaa kopinpehmikettä!


Sitä voi möyriä mieleisekseen eikä se ala haisemaan koiralle. Ja kun se menee huonoksi, niin roskiin ja uutta tilalle. Pysyy kyllä hyvänä aika kauan, meillä se vaihdetaan ehkä pari kertaa vuodessa kun me ollaan kuitenkin aika vähän tarhassa.


Kauan ei täällä silti tarkene vaikka on takkikin päällä, nyt on ollut niin kylmää että näin pienet koirat jäätyy! Onneksi vähän ilmat lauhtui jo.


Viksua ei helpolla palella, sen mielestä on varmaan sopivat kelit nyt. Sekin tykkää luista mutta ei ole niin innokas luiden jyrsijä kuin minä. Tiistaina se oli agilityssa ja siellä ei ollut koko hallissa ketään muuta! Se halli on lämmittämätön eikä kukaan muu ollut rohjennut tulla paikalle kun silloin oli vielä tosi kylmää. Ne saivat Emman kanssa oikein teho-opetusta ja ope olikin tehnyt aika haastavia ratoja.

Nyt on kyllä kivaa kun on taas lunta, ei tarvi edes tassuja pestä jatkuvasti.


"Mä ainakin inhoan sitä tassujen pesemistä!! Tää lumi on tosi jees!"


Hyvää itsenäisyyspäivää ja mukavaa joulunodotusta!

2 kommenttia:

  1. Hui kauhistus! Maalla olis kiva asua, mutta noita petoja me ei kyllä kaivata lainkaan. Kaikki susiuutisetkin saa aikaan kylmiä väreitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täällä ei ole susia, se olis kamalaa!! Mutta ilves on vaarattomampi ja aika hieno eläin, muutaman kerran on päästy näkemäänkin. Joskus on piipahtanut riistakamerassakin.

      Poista