lauantai 24. huhtikuuta 2010

Viksu ja Cara kertoo: Kevättouhuja

Hoplaa! Kesä tulee!



Alkaa jo olla mukavan keväistä. Auringossa on lämmintä makailla, nyt Carakin jo tarkenee olla ulkona! Viksu ei tiedä vielä kesästä mitään, sille raukalle tulee vielä tukalat oltavat valtavan turkkinsa kanssa. Muutama urhea valkovuokkokin on jo uskaltautunut maan pinnalle.



Mamma ja pappa ovat näin keväällä vähän kiireisiä, mutta ovat ne ehtineet sentään meidänkin kanssa vähän touhuilemaan. Me ollaan pyöräilty pitkin metsäteitä, se on hauskaa kun saa kunnolla juosta. Välillä pyöräillään Oskun pihalle leikkimään.



Emma on pelannut jalkapalloa pihalla meidän kanssa, Viksu on innokas jalkapalloilija ja Carakin oli nuorempana mutta nyt se ei oikein enää viitsi.



Viksu yrittää aina viedä pallon lampeen kun sille tulee kuuma ja se haluaisi viilentää tassujaan. Emmaa harmittaa kun pallo on kokoajan lammessa.



Ja Viksu pomppii innoissaan.



Tässä lampi on vielä ihan jäässä mutta nyt se on parin päivän aikana sulanut lähes kokonaan. Kumpikaan koirista ei ole vielä uskaltautunut uimaan. Mamman entiset noutajat olivat aina heti uimassa kun hiukankin jostain kulmasta jää suli. Mamma kyllä veikkaa että Viksusta tulee ihan samanlainen kunhan ensin opettelee uimisen ja sen ihanuuden.

Me ollaan Emman kanssa leikitty myös agilitya pihalla, meillä on yksi hyppyeste ja kangasputki jostain vanhasta lasten teltasta. Viksu rakastaa hyppäämistä yli kaiken. Se hyppelee esteen yli pihalla välillä ihan omaksi huvikseenkin. Tässä Viksun tyylinäyte.



Ja tässä Caran tyylinäyte. Caralla on rima aika alhaalla koska se yrittää aina lintsata ja menee riman alta tai välistä, vaikka hyvin tietää mitä pitäisi tehdä!



Tässä tyylinäytteet putkesta. Ensin Viksu...



...ja sitten Cara.



Harmi vaan että seuraavana päivänä putki hajosi, se oli niin vanha ja hapero että kangas repesi rikki :(

Emma on harjoitellut myös seuraamista meidän kanssa, Viksu on siinä vielä vähän malttamaton, mutta sujuu se aika hienosti kuitenkin.



...ja tässä Cara. Viksu odottaa narun päässä vuoroaan ja Koljattikin on tullut kaiteelle katsomaan meidän touhuja.



Yksi varma kevään merkki on myös se, että fasaanit ovat munineet pari viikkoa. Munat kerätään joka ilta ja viedään kellariin ja sieltä sitten isompana satsina hautomakoneeseen. Fasaanit tykkäävät tehdä pesän tapaisen kuopan ja munivat samaan paikkaan ja tarhasta löytyykin "munakasoja". Itse ne eivät kuitenkaan vankeudessa haudo niitä.



Munat ovat tosi nättejä, väreiltään tumman ruskeasta ihan vaalean vihreään ja kaikkea siltä väliltä. Vähän kananmunaa pienempiä. Kohta näistä tulee pikku-tipuja!



Pappalla on ollut vähän niskat jumissa, mutta ei hätää! Kun on lämpötyyny niskan alla ja näin paljon innokkaita hoitajia ympärillä, niin eiköhän se pian parane! Kyllä on rentouttavaa :)

2 kommenttia:

  1. Mukava nähdä noin paljon kuvia kirjotuksen yhteydessä! Täälläkin odotellaan kesää jo kovasti ja onhan tämä raikas kevätkin aivan verratonta aikaa. Tulikin mieleen, että viksulla taitaa olla isänsä tuuhea ja muhkea komea turkki? :) Meillä turkinlaatu on hieman kehoa myötäilevämpää mutta tuskinpa tuo musta väri on kesällä kovin helppo kun imee kuumuutta enemmän kuin laki sallii! Meillä onkin nyt näitä mustavoittoisia kaksin kappalein, voi raasuja... Mitäs Viksun kesäsuunnitelmiin kuuluu? :)

    T: Velipuoli Beni ja Jenny

    VastaaPoista
  2. Jep, tämä taitaa olla enemmän koiravalokuva-albumi kuin blogi...mutta kuvat kai kertovat enemmän kuin tuhat sanaa (on joku viisas joskus sanonut). Viksulla on kyllä turkkia vaikka Caralle ja muillekin jakaa, just äsken leikattiin takkupalloja pois korvien takaa. Ja koko metsä on mukana risuja ja männynkäpyjä myöten lenkin jälkeen. Kauhulla vaan odotan ensimmäistä karvanlähtöä! Puhumattakaan jos se joskus sattuisi saamaan kirppuja...HUI!
    Kesäsuunnitelmiin kuuluu uimisen opettelua. Ei ole kummempia kesäsuunnitelmia, meillä ihmisillä kun kesä on aika työvoittoista aikaa, maalla kun asutaan.
    Kiva kuulla kuulumisia! Hauskaa vappua ja kesän jatkoa!

    VastaaPoista