perjantai 8. maaliskuuta 2013

Sitäsuntätä

Me aloitettiin nyt Viksun kanssa TOKO-kurssi. Viksu kyllä osaa aika paljon asioita, mutta niitä ei ole koskaan niin viimeistellysti hiottu mitä tokoilussa vaaditaan. Katsotaan nyt mitä tästä tulee, vähän huvittelumielellä ollaan liikkeellä.


Eka kerralla kun toko alkoi, Cara pääsi tuuraajakoiraksi Viksun juoksun takia. Viksun juoksu oli kyllä periaatteessa silloin ohi, mutta en sitten uskaltanut ottaa sitä mukaan jos se kuitenkin olisi vielä haisuttanut häiriöksi asti. Cara oli ihan innoissaan kyllä, harjoiteltiin silloin luoksepäästävyyttä, paikkamakuuta ja seuraamista. Seuraamisesta Cara oli melkoisen kuutamolla, mutta paikkamakuu meni hienosti. Puolitoistaminuuttia meni ihan heittämällä ja se olis varmaan pysynyt siinä vaikka tunnin ja tapittanut mua namin toivossa. Helppo nakki. Luoksepäästävyys myös sujui hienosti.


Toisella kerralla olikin sitten Viksu itse mukana. Nyt aloitettiin myös luoksepäästävyydellä, se sujui hyvin. Seuraavaksi oli paikkamakuu 2 minuuttia. Mä tein itse virheen kun kävin palkkaamassa sitä välillä ja se luuli että homma tuli valmiiksi ja lähti mun perään. Uudella käskyllä se pysyi ihan rauhassa paikallaan taas, eli ei mitään välipalkkoja jatkossa. Se pysyy kyllä kunhan antaa olla ihan rauhassa vaan. Mä kyllä tiedän että se pysyy, mutta halli ja oikea koulutustilanne on taas pitkän ajan jälkeen vähän uutta meille molemmille enkä ollut ihan varma miten Viksu suhtautuu.

Seuraavaksi tehtiin luoksetuloa, Viksu kyllä osaa senkin. Pysyy paikallaan ja osaa tulla luokse. Mä olen vaan joskus opettanut sen tulemaan eteen istumaan "tänne"-käskyllä ja nyt päätin alusta asti opettaa sen tulemaan suoraan viereen "sivu"-käskyllä. Se oli vähän hämillään käskyn vaihdoksesta ja lähti liikkeelle vähän hiipimällä ja kysyvän näköisenä. Muutaman kerran jälkeen se alkoi tajuta mitä mä tarkoitan. Ei varmaan tuota ongelmia kun vähän harjoitellaan.

Seuraamista otin itsekseni pieniä pätkiä. Se taito on vähän hakusessa koska en ole sitä viitsinyt paljonkaan opettaa kotosalla koska se on mun mielestä tylsä liike.


 Tänään oli aamulla aivan upea auringonnousu! Kävin rappusilla nappaamassa pari kuvaa lammen rannasta.


Jos haluaa luontokuvia katsella, niin Emma pitää nyt ainakin hetken aikaa luontoblogia. Heillä on koulussa äidinkielen (!!) omatoimityönä blogin pitäminen. Aihe on vapaa ja vähintään viisi päivitystä pitää tehdä. Aika hauskaa, olen aina pitänyt blogeja jonkinasteisena hömppäjuttuna, mutta taisin olla väärässä! Toivoisin että Emma jatkaisi sitä vielä myöhemminkin, mutta saa nähdä. Blogi löytyy täältä.

Sitten vielä tämä ihme vimpain josta laitoin pari kuvaa joskus aikoja sitten.


Se on kyllä hyvä! Varsinkin syksyllä jos haluaa tehdä hilloa tai muuten säilöä isompia määriä.

7 kommenttia:

  1. Mieteinki tässä yksi päivä et alkoikohan se teidän tokokurssi jo.:) Pakko muuten sanoo et moni alottaa tokon ihan huvittelumielellä, mutta sitten kappas vaan on kohta kisaamassa.;D

    En olis arvannut sitä vekotinta tollaseksi.:D Kaikkea sitä onki.

    Kiva muuten nämä isommat kuvat ja söpö tausta tällä blogilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan sitten miten käy tokoilun kanssa...Viksulla on kyllä päätä mihin vaan, siksi ajattelinkin kokeilla. Jos vaan mun pää riittää:) Ei se noista tokoiluista kyllä varmaan samalla tavalla innostu kuin agilitysta, siinä se meinasi nahoistaan revetä kun oli niin innoissaan. Mua ihan sikana harmittaa kun piti se jättää. Ja mä en pysty siihen itse, ei mun paikat ja kunto kestä, toi menee niin lujaa. Emmakin meinas siellä läkähtyä. Jospa ne syksyllä vois jatkaa...

      Jee, mä uskaltauduin kokeilla muokata tätä blogia vähän! Mulla taisi olla just askartelu kesken kun kommasit, laitoin vielä uuden otsikkokuvan, mutta sitten mun vanha kone alkoi tökkimään ja jumitti. En oo vielä ihan varma tosta taustasta, onhan se söpö mutta ehkä liian hempee...niitä just vielä haeskelin kun alkoi kone ökötellä. Saako ton otsikkokuvan jollain konstilla saman levyiseksi kuin tekstitkin on?

      Poista
    2. Otsikkokuvan saa saman levyiseksi kun siitä kuvasta tekee sen levyisen mitä kehyskin. Katso se kehyksen leveys et montako pikselii se on ja tee sitten saman levyinen kuva.. Muistaakseni kuvaa lisätessä piti ottaa rasti pois siitä "sovita kehykseen" tms niin se tulee oikean kokoisena. Hankala tälleen selittää kun ei ole näkemässä kunnolla.:)

      Mä luulen että Viksu tykkää tokosta tosi paljon kun tekee siitä hauskaa.:) Hyvät namit ja leikkiä sekaan ym, leikkimällä saa koiraa helposti innostumaan tokojutuista. Elsallekin teen välillä niin että kesken leikkimisen otan esim muutaman kaukokäskyn ja sitten leikki taas jatkuu..:) Ei se toko niin vakavaa ole mitä moni sanoo, se on just niin vakavaa ku siitä ite tekee.:)

      Poista
    3. Kiitti, nyt mä luulen että voin osata kun tiedän mitä lähtee etsimään. Tänään ei enää jaksa ja huomenna ei ehdi,mutta yritän myöhemmin!

      Kyllä siitä tokosta varmaan hauskaa tulee, kunhan opitaan. Namit on ainakin kova juttu ja lelujakin käytetään. Viksulla vaan tosi herkästi pannu keittää leikin kanssa yli, sitä ei voi kovin paljon harrastaa kesken treenin. Sitten menee kuulo ja ymmärrys.

      Tosta omenavimpaimesta vielä, meillä on omenansyönti päässyt sen myötä ihan uusiin ulottuvuuksiin. Miten omena voi maistuakin niin paljon paremmalta kun se on ohuiksi siivuiksi leikattu?! Enemmän makupintaa ehkä?

      Poista
  2. Heippa
    Hieno uus teema teillä! Todella kivan pierteä!
    Hei toi omenan kuorinta juttu on ihan mahtava. Mistä noita saa?
    Onnea TOKO harkkoihin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) Tää blogiaskartelu on vähän kesken vielä, täytyy jatkaa jos/kun taas tulee inspiraatio.

    En tiedä mistä toi laite on ostettu koska saatiin se lahjaksi. Jostain Kodin Ykkösestä tai vastaavasta saattais löytyä. Nettiä selaamalla varmaan löytyy. Toi on Capere-merkkinen.

    VastaaPoista
  4. Näyttäisi olevan Clas Ohlsonilta toi omenasorvi, hinta 21,50.

    VastaaPoista